check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Lage waterdruk door waterontharder?

De ontharder duikt steeds vaker op in woningen en appartementen binnen Nederland. De voordelen van dit apparaat zijn onmiskenbaar. Het zorgt allereerst voor zacht, schoner en uiteindelijk ook ‘gezonder’ water. De ontkalking resulteert in langere levensduur van apparaten, kleding en leidingen. Daarnaast is het water ook beter voor de gezondheid. Voornamelijk voor mensen met huidproblemen zoals eczeem en psoriasis merken verbetering na het installeren van een ontharder. De voordelen van onthard drinkwater behoeven weinig uitleg.

Zoals iemand ooit eens zei ’’elk voordeel heeft zijn nadeel’’ geldt dit zeker ook voor de waterontharder. Het plaatsen van dit apparaat zorgt namelijk voor een lagere waterdruk door de verhoogde leidingweerstand. Veel producten beweren dat zij ontharders ontwerpen die geen invloed hebben op de waterdruk, echter is het een feit dat water meer moeite doet om zich hier doorheen te verplaatsen. Het resultaat is een verlaagde druk in uw waterleiding die zich onder andere uit in een zwakkere straal uit uw douche en kranen.

Door een drukverhoger vóór de ontharder te plaatsen wordt dit probleem verholpen. Je hebt op deze manier de mogelijkheid om de druk te verhogen waardoor je het drukverlies kan opheffen of er zelfs voor kunt zorgen dat je een hogere waterdruk ontvangt dan voorheen. 

DAB E.sybox mini 3

De meest gebruikte hydrofoorpomp voor deze toepassing is de DAB E.sybox mini 3 inclusief voordrukbeveiliging. Deze frequentiegeregelde drukverhogingspomp schakelt automatisch in en uit op basis van uw waterafname. Door de grote wisseling in waterafname binnen een woonhuis is deze pomp dan ook ideaal. Hij is daarnaast extreem stil (45 DB), zuinig en gemakkelijk te bedienen. Door de compacte afmetingen past hij in iedere meterkast. Wanneer De DAB E.sybox mini 3 wordt gecombineerd met een waterontharder kan dit in sommige meterkasten leiden tot ruimtegebrek. In dit geval biedt de E.sywall uitkomst. Met deze muurbeugel is er altijd plek.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je contact met onze productspecialisten? Bel dan 0341 269 243 of vul het onderstaande contactformulier in.

Aanvraag waterdruk verhogen
Velden met een (*) zijn verplicht.
Privacy *