check Levering uit eigen voorraad
check Eigen transportservice
check Krijg advies van specialisten via telefoon en e-mail

Waterdruk in huis verhogen

Het waterleidingnet is binnen Nederland verplicht om ten minste 1.5 bar waterdruk te leveren bij een woning. In de meeste gevallen ligt dit in de praktijk iets hoger, zo rond de 2 bar. Toch kan het zijn dat je een lage waterdruk ervaart of gewoon meer waterdruk wenst voor bijvoorbeeld douchen of tuinberegening. 


Verhoog de waterdruk met een waterdrukverhoger 

Een waterdrukverhoger is in de meeste gevallen dé oplossing voor drukverhoging op de waterleiding. Deze pomp kan direct na de watermeter geplaatst worden en zorgt ervoor dat binnenkomend water via een waaiersysteem met verhoogde druk uit de pomp komt. De gewenste waterdruk is op de pomp in te stellen. Zet je deze bijvoorbeeld op 3 bar, dan zal de pomp in alle situaties waarin nodig deze 3 bar leveren. 

Drukverhoging op je waterleiding is zelf makkelijk te realiseren met een drukverhoger.

Belangrijk te weten is dat de pomp moet werken met het water wat aangeleverd wordt door het waterleidingnet. Binnen Nederland hebben de meeste huishoudens een 1.5m3 aansluiting. Dat betekend dat je per uur maximaal 1500 liter per uur kunt gebruiken. Met dit water zal je het moeten doen. Maak je dan ook gebruik van een apparaat of toepassing die meer water wenst, dan zal een drukverhoger hierin geen oplossing bieden. Een waterdrukverhoger kan geen extra water aanleveren.

De pomp geeft het water met een hogere druk door. Heb je nu bijvoorbeeld problemen met een zwakke straal onder de douche, dan zal de drukverhoger hier zeker verandering in brengen. Zo kun je weer douchen met een stevige waterstraal. 

Kan ik zelf een waterdrukverhoger installeren? 

Ja, als je een beetje technische kennis hebt kun je een drukverhoger zelf installeren. De pomp komt in principe tussen de leiding te zitten. Het enige wat hiervoor nodig is, is het water van de woning afhalen en de leiding onderbreken. Met flexibele RVS omvlochten slangen kun je vervolgens de drukverhoger tussen de leiding plaatsen. Installatie instructies voor het verder instellen van de pomp zijn via youtube te bekijken. Hierin wordt netjes een stappenplan toegelicht, waarna de pomp volledig functioneert.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je contact met onze productspecialisten? Bel dan 0341 269 243 of vul het onderstaande contactformulier in.

Aanvraag waterdruk verhogen
Velden met een (*) zijn verplicht.
Privacy *